سیستم اطلاعات جغرافیایی مجموعه ای سازمان یافته از سخت افراز و نرم افراز ، الگوریتم ها و نیروهای متخصص می باشد . همانطور که از تعریف فوق مشخص می شود ،یک سیستم اطلاعات جغرافیایی دارای سه رکن اصلی نیروی متخصص ،کامپیوتر و ازلاعات جغرافیایی می باشد .
نیروی متخصص وظیفه طراحی و ایجاد سیستم را به عهده دارد .کامپیوتر که شامل سخت افراز و نرم افراز می باشد ، ابزاری جهت ذخیره سازی ، مدیزیت و تجزیه و تحلیل اطلاعات است .اطلاعات جغرافیایی شامل مجموعه اطلاعات مکانی و اطلاعات متمایز می سازد ،وجود اطلاعات مکان مرجع در GIS است .به همین دلیل سیستم های اطلاعات جغرافیایی را معمولا سیستم ه9ای اطلاعات مکان مرجع می نامند .
هرچه اطلاعات موجود در سیستم و روابط بین آنها به آنچه در دنیای واقعی وجود دارد نزدیک تر باشند ، نتایج بدست آمده از پرسش ها و تجزیه و تحلیل ها ، به واقعیت نزدیک تر خواهد بود .نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل ها مدیران را در جهت تصمیم گیری هر چه صحیح تر و بهتر حمایت می نماید .
هدف اصلی از ارائه این سمینار ، ارائه روش و مراحل مختلف تلفیق اطلاعاتی در GIS برای تعیین اندیس های معدنی است . برای ورود به این بحث نخست لازم است مبانی و مقدمات GIS بررسی و ارائه شود از این رو این سمینار در فصولی به شرح ذیل تنظیم شده است .
فصل اول در مورد کلیاتی راجع به سنجش از دور و کاربر های آن در علوم مختلف می باشد . در فصل دوم ، خواص امواج الکترومغناطیسی و واکنش این امواج در برخورد با پدیده های مختلف مورد بررسی قرار می گیرد .
فصل سوم به توضیح در مورد روش های پردازش تصاویر ماهواره ای در بارز سازی پدیده های مختلف و ول این روش ها اختصاص دارد . فصل انتهایی ، اختصاص به مطالعه موردی برگه 1:10000 فردوس دارد . در این فصل چگونگی تلفیق لایه های مختلف اطلاعاتی برای مشخص کردن مناطقی که احتمال کانی سازی در انها وجود دارد مورد بررسی قرار گرفته است .
پایان نامه کارشناسی ارشد رشته معدن : روش و مراحل تلفیق لایه های مختلف اطلاعاتی در GIS