انقلاب صنعتی در اروپا باعث بوجود آمدن شركتها و كارخانههای بزرگ گردید كه این شركتها نیاز به سرمایههای زیادی داشتند. تأمین این سرمایهها از طریق یک یا چند نفر امكانپذیر نبود لذا از طریق جذب سرمایههای كوچك توسط شركتهای سهامی، اقدام به سرمایهگذاریهای كلان گردید. توجه به ویژگیهای شركتهای سهامی عام از جمله قابلیت نقل و انتقال آسان سهام این شركتها، بازارهای بورس اوراق بهادار رونق گرفت و به این ترتیب استفاده كنندگان از اطلاعات مالی شركتها افزایش یافتند. امروزه توسعه اقتصادی بر پایه دسترسی به منابع مالی برای سرمایهگذاری استوار میباشد. این در حالیست كه تصمیم سرمایهگذاران در خصوص سرمایهگذاری، به نوبه خود به وجود یک سیستم اطلاعاتی مناسب بستگی دارد.
حسابداری یک سیستم اطلاعاتی است. این سیستم اطلاعاتی به عنوان زیر مجموعه سیستمهای اطلاعاتی مدیریت، وظیفه پردازش دادههای مالی را برعهده دارد. اگرچه استفادهكننده بخش عمدهای از محصولات این سیستم اطلاعاتی، مدیریت یک واحد اقتصادی است، اما مدیریت بنا به وظایف و مسئولیتهایی كه در قبال گروههای مختلف استفادهكنندگان مالی واحدهای اقتصادی، اطلاعات مختلفی را در اختیار استفادهكنندگان خارج از واحدهای اقتصادی قرار میدهد. گزارشهای مالی سالانه از مهمترین محصول سیستمهای اطلاعاتی حسابداری است كه برای گروههای مختلفی از استفادهكنندگان خارجی اطلاعات مالی، در چهارچوب مشخصی ارائه میشود (عرب مازار یزدی،٬1374 ص18) 1.
2-1 تاریخچه مطالعاتی
الف) تحقیقات خارجی
رفتار ارائه اطلاعات حسابداری، حداقل از دهه 1960 میلادی مورد توجه محققان قرار گرفته است. از دیدگاه تحقیق حاضر، تحقیقات مربوط به ارائه اطلاعات با ویژگیهای كیفی مطلوب را میتوان به دو گروه تقسیم كرد.
گروه اول تحقیقات پرسشنامهای است كه طی آن، محققان به دلیل فقدان شاخصهای افشاء در جامعه آماری خود، شاخصهایی را برای طبقهبندی موارد افشاء طراحی و آزمونهای آماری مربوط به رتبهبندی افشاء را اجرا كردهاند. تحقیقات سرف ٬ سینگ وی و دسای٬ بازبی نشان میدهند كه استفاده كنندگان صورتهای مالی برای موارد افشاء ویژگیهای كیفی اطلاعات در صورتهای مالی ارزشهای متفاوتی قائل هستند.
این فایل با فرمت ورد ارائه می شود
پایان نامه کارشناسی ارشد رشته حسابداری :تاثیر پذیرفته شدن شرکت ها در بورس بر ویژگی های کیفی اطلاعات در صورت های مالی