واژه ریسک ، واژه ای متعارف و پرکاربرد در فرهنگ لغات زمانه ی ماست که در ارتباط با شرایط شخصی ، شرایط اجتماعی و شرایط تجاری می باشد. یکی از جاهایی که مدیریت ریسک امتیاز ویژه ای پیدا کرده مدیریت پروژه هاست. شاید به دلیل طبیعت ریسکی پروژه ها . عواملی وجود دارند که در همه پروژه ها تکرار می شوند و پروژه ها را به صورت ذاتی ریسکی می کنند. این عوامل عبارتند از :
منحصر به فردی – پیچیدگی در شاخه های مختلف فنی ، تجاری ، تداخل ها یا ارتباطات ، فرضیات و محدودیت ها درباره اینده ، اهداف – مردم ، شامل مدیریت و اعضای تیم پروژه کارفرمایان و مشتریان ، تامین کنندگان و پیمانکاران فرعی ، همه کسانی که گستره آنها غیر قابل پیش بینی است – نیازمندی ها ، انتظارات و اهداف ذی – نفعان که می تواند تغییر کند باهم اشتراک داشته باشند یا مخالف هم باشند – تغییر و محیط زیستی که پروژه را در بر می گیرد.
این عوامل ریسکی در طبیعت همه پروژه ها ایجاد می شود و بدون تغییر در پروژه نمی توانند از بین بروند به عنوان مثال ، پروژه ای که منحصر بفرد نباشد محدودیت نداشته باشد با مردم درگیر نشود و تغییری ایجاد نکند درواقع یک پروژه نخواهد بود .
تلاش برای از بین بردن عوامل ریسکی یک پروژه آن را به چیزی دیگر تبدیل خواهد کرد و آن دیگر یک پروژه نخواهد بود . در واقع پروژه ها ریسک های مربوطه را به منظور به دست آوردن منافع در یک روش کنترل شده می پذیرد .
تصور کردن پروژه بدون ریسک غیر ممکن است لذا ایجاد یک سیستم که توانایی شناسایی کنترل و بهبود رسکها رادر یک پروژه داشته باشد ضروری به نظر می رسد . هدف از تدوین این نوشتار نیز ایجاد این سیستم دریک پروژه نمونه می باشد که با موفقیت انجام شد .