عوارض ناشی از اضافه وزن
مهار وزن و پیش گیری از چاقی ، اولین گام در کاستن از خطر گرفتاری در چنگال بیماری های مزمن غیر واگیر مانند دیابت نوع 2 ، فشار خون بالا ، بیماری های قلبی ـ عروقی و برخی از انواع سرطان ها مانند سرطان رحم در زنان و پروستات در مردان است . اضافه وزن همچنین می تواند آثار زیان آوری روی اسکلت و مفاصل به ویژه زانوها ، قوزک دست ها و پاها به جا بگذارد .به طور کلی این ناراحتی ها ، دردناک و همراه با تورم هستند ، حرکات بدنی را مشکل ساخته و زنجیر وار باعث اضافه وزن می گردند .
لازم به ذکر است ، اضافه وزن و خطرچاقی ، مشکلات دیگری را هم رقم می زند از قبیل :سیاتیک ، بدخوابی ، بیماری چربی خون ، گرفتگی کبد و بیماری های پوستی که توسط قارچ هایی که در لایه های پوست در جاهای مرطوب رشد می کنند ، به وجود می آید .
چاقی ، ما را در خطر گرفتار شدن به مسائل فراوانی در رابطه با تندرستی قرار می دهد . اگر چاق هستید ، به پزشک تان مراجعه کنید و ببینید چگونه می توانید به منظور حفاظت از سلامت تان ، وزن خود را پایین بیاورید . بیماران چاق مستعد ناتوانیهای فیزیکی، روانی و اجتماعی هستند. این بیماری بجز مشکلات زیبایی با بیماریهای مختلفی همچون دیابت (مرض قند)، فشارخون بالا، چربی خون، دردهای مفصلی، مشکلات تنفسی و ایست تنفسی در خواب، بیماریهای تخریبی مفصلی، افزایش اوره خون و بیماریهای ریوی و قلبی عروقی به همراه گزارشهایی از سرطان (رحم، PESTAN(به خاطر محدودیت سایت در درج بعضی کلمات ، این کلمه به صورت فینگیلیش درج شده ولی در فایل اصلی پایان نامه کلمه به صورت فارسی نوشته شده است)، روده بزرگ، کیسه صفرا، تخمدان، کولون و پروستات)، سنگ کیسه صفرا، پرمویی، نازایی، اختلال در قاعدگی، استرس و فراموشی همراه است؛ آمار نشان میدهد که حدود 10% هزینه بهداشت و درمان در بسیاری از کشورها به چاقی و بیماریهای ناشی از آن اختصاص دارد. گزارشها همچنین حاکی از این موضوع میباشند که در آمریکا 280000 نفر در سال به علت چاقی و بیماریهای آن جان خود را از دست میدهند.نقش چاقی در بیماریهای مختلفی که در محور توجه نظام سلامت در جهان است باعث شده است سازمان جهانی بهداشت، چاقی را یکی از ده عامل خطر مهم بیماریهایی بداند که موجب مرگومیر میشوند. مسئولان نظام سلامت در ایران بااهمیت اضافهوزن و چاقی مواجه شده و این موضوع به دغدغهی آن ها نیز تبدیل شده است. میدانیم که عوامل مختلفی در پدید آیی اضافهوزن نقش داشته و چاقی آثار مختلفی را برجا میگذارد.