با توجه به جنبههای اقتصادی اطلاعات،گزارشگری مالی و سیستم حسابداری نقش حیاتی را در بازار سرمایه ایفا میکند. هدف اصلی گزارشگری مالی تأمین نیازهای اطلاعاتی سرمایه گذاران است. سرمایه گذاران و استفاده كنندگان با بهره گرفتن از اطلاعات حسابداری عملكرد آتی شركت را پیش بینی و از آن برای ارزشگذاری شركت استفاده می كنند.
فلتهام و اوهلسون[1]( 1995) یكی از عوامل كلیدی ارزیابی شركت را محافظه كاری در گزارشگری داراییهای عملیاتی عنوان نمودند ،تعدادی از پژوهشگران تأثیر محافظه كاری بر ارزش شركت را مورد بررسی قرار دادند. گیولی و هین[2] (2000)در پژوهشی نشان دادند كه شناخت زیان نسبت به سود زودتر انجام میشود و میزان محافظه كاری غیر شرطی افزایش یافته است.
هدف این پژوهش آن است كه رابطهی میان بازده با محافظه كاری حسابداری و تغییر در خالص وجه نقد نگهداری شده در شرکتها را طی یک دوره 4 ساله بررسی کند. اهمیت پژوهش این است كه به گونه تجربی به تحلیلگران مالی، سرمایه گذاران ، مدیران و سایر استفاده كنندگان اطلاعات حسابداری نشان میدهد كه محافظه كاری حسابداری میتواند بر عملكرد شركت اثرگذار باشد. به عبارت دیگر در تجزیه و تحلیل اطلاعات حسابداری باید به میزان محافظه كاری نهفته در آن توجه نمود. در نهایت این پژوهش، اهمیت محافظه كاری را در ارزیابی عملكرد شرکتها مشخص می نماید.
در فصل اول پس از بیان مسئله تحقیق، تاریخچه موضوع تحقیق را مورد بررسی قرار میدهیم؛ سپس به تعریف موضوع تحقیق پرداخته و در ادامه به بیان اهمیت و ضرورت تحقیق میپردازیم. همچنین اهداف تحقیق را در قالب اهداف کلی و ویژه بیان میکنیم. چارچوب نظری تحقیق که بنیان اصلی طرح سوال و موضوع تحقیق بوده است، در این فصل آورده شده و در ادامه به فرضیههای تحقیق و مدل تحلیلی نیز اشاره شده است.
پایان نامه ارشد رشته حسابداری : بررسی ارتباط میان محافظه کاری حسابداری و تغییردر وجه نقد نگهداری شده با بازده غیر نرمال شرکت ها