بروز خطا در شبكه های قدرت موجب جاری شدن جریان های شدیدی می گردد كه برای تجهیزات شبكه بسیار مخرب بوده و امنیت شبكه را تهدید می كند. این خطاها در شبكه های توزیع می تواند صدمات بسیار زیادی وارد نماید. اكنون كه بحث افزایش قابلیت اطمینان برق رسانی به مشتركین مطرح می باشد، مباحثی همچون حلقوی و یا حتی مش كردن شبكه های توزیع در سطح 20 كیلو ولت یا 63 كیلو ولت با اهمیت شده است. حفاظت شبكه های حلقوی با شبكه های شعاعی متفاوت می باشد.
امروزه كاربرد تولیدات پراكنده در شبكه های توزیع اهمیت بسیار زیادی یافته است. تولیدات پراكنده بر شبكه های توزیع تأثیرات متعددی م یگذارند كه بعضی از آنها در جهت بهبود عملكرد و بعضی در جهت بدتر شدن عملكرد می باشد. در مورد حفاظت، تأثیرات تولیدات پراكنده معمولاً در جهت بدتر شدن عملكرد می باشد. توزیع انرژی و برق رسانی در ساختارهای حلقوی و افزودن تولیدات پراكنده می بایست بر حفاظت سیستم های توزیع مورد بررسی قرار گرفته و راهكارهای مناسب پیاده سازی گردند.
در این رساله، در فصل اول اهمیت موضوع و اهداف و انگیزه ها ذكر شده و پیشینه تحقیقات در این حوزه مورد بررسی قرار می گیرد. در فصل دوم، مسأله هماهنگی حفاظتی سیستم های توزیع و هماهنگی بهینه سیستم های توزیع و جنبه های مختلف آن مطرح می گردد. در فصل سوم با بررسی تأثیرات تولیدات پراكنده بر روی حفاظت شبكه های توزیع با توجه به راهكارهای موجود طرح مناسبی برای هماهنگی رله های حفاظتی در حضور تولیدات پراكنده مطرح می گردد. در فصل چهارم، با نمایش تأثیرات تولیدات پراكنده بر روی هماهنگی حفاظتی یک شبكه توزیع نمونه، طرح هماهنگی بهینه در حضور تولیدات پراكنده، پیاده سازی می گردد. در نهایت، در فصل پنجم، نتایج كار بطور خلاصه ارائه شده و پیشنهاداتی جهت ادامه كار ارائه می گردند.
سمینار ارشد مهندسی برق قدرت: هماهنگی بهینه رله های حفاظتی جریان زیاد